Kort lunte-typen.

6 ting, der gør mænd bløde i knæene

For nogle måneder siden mødte jeg en fyr, som hedder Martin. Vi var begge mødt op til crossfit-træning en fredag aften, og da resten havde fundet sammen to og to, stod han og jeg og kiggede lidt tøvende på hinanden. Man kunne se på ham, at tanken om at skulle danne par med en pige, ikke ligefrem huede ham. Fordi piger jo er lidt sløve, og det er mænd ikke, vel.

Sådan forholder virkeligheden sig heldigvis ikke, og Martin kæmpede og kampsvedte (ingen sveder så meget, som han gør), og måske var det allerede senere samme aften, han kontaktede mig på Facebook. Kort derefter blev vi faste (ish) makkere – til træning, til kaffe, til stranden og alt det andet, man kan bruge sin tid på i en lang sommerferie.  

Konstellation undrer mig stadig, for vi er uenige om stort set alt; mennesker, følelser, køn, samfund, politik, god opførsel og så videre og så videre. På mange måder er han en ægte idiot, men en enormt sød og omsorgsfuld én af slagsen.

Martin tror hverken på løngabet eller menneskeskabte klimaforandringer (I know), ligesom hverken feminisme, høje skatter eller dansk velfærd begejstrer ham stort (og det er meget, meget diplomatisk sagt). Martins drøm er at flytte til Schweiz for at tjene kassen, og så sætter han stor pris på kvinder, der gider varte ham op. Med de forbehold taget er vi klar til at gå videre.

Der var engang én af jer der spurgte, hvad mit bedste råd var til mænd; hvordan scorer man? Og jeg synes, det var et godt og megasjovt spørgsmål, for der findes intet i denne verden, jeg har mindre forstand på.

Så nu har Martin skrevet en liste, og i disse tider, hvor alt kan virke anstødeligt, må jeg hellere lægge ud med at sige:

Gør, hvad der passer dig. Nej, du skal ikke indrette dit liv, din personlighed eller din opførsel efter, hvad nogle mænd finder attraktivt. Det her er (ligesom sidst) én persons take på noget, der optager mange af os, og det her skal – ligesom alt andet herinde – læses som noget hyggeligt.

6 ting, der gør mænd bløde i knæene

Jeg plejede at sige, at mænd faktisk er ret enkle at finde ud af.

Byd ind med noget godt humør, vær sød og hold dig i nogenlunde samme form*, som da du mødte din udkårne første gang. Så var den vel hjemme?

Men desto mere jeg tænkte over det, desto mere blev jeg egentlig bevidst om, at det måske alligevel ikke altid er så enkelt at fastholde en mands interesse og hengivenhed igennem længere perioder. For det er vel egentlig dét, kvinder gerne vil vide. Hvordan fastholder jeg denne mand, som jeg nu – for better or worse – er håbløst forelsket eller interesseret i?

Jeg har tænkt dybt over, hvad der har gjort mest indtryk på mig igennem tiden. Jeg vil ikke spilde jeres tid på, hvordan I spiller spillet. Varm, kold, interesseret, uinteresseret. Det ved I – efter min bedste overbevisning – allerede godt, og det står efterhånden klart for mig, at kvinder over en bred kam er bedre til at spille spillet både i og udenfor forholdet, selvom der selvfølgelig er undtagelser.

Men hvad kan man så gøre af gode ting, hvis man har besluttet sig for at tage det første skridt tættere på sit hankønsvæsen? Jeg kommet frem til nogle råd, der i hvert fald vil virke på mig (så må I jo selv vurdere, om det overhovedet kan have værdi). Således altså – 6 uformelle (og oprigtige) råd til at gøre ham ekstra blød i knæene (hvis altså det er det, du vil…)

  1. VIS OS OMSORG

Ja, vi elsker, når I tager jer af os og varter os lidt op. Det er super lækkert at føle sig forkælet af sin kvinde (og nej, vi ejer jer ikke, det er ikke, det jeg siger). Det behøver ikke være noget vildt. ”Det er de små ting” lyder klichéen, men i dette tilfælde er det rigtigt. Der skal ikke meget til, nødvendigvis. Det handler om, at vi gerne vil føle, at I kerer jer om os. Ikke fordi I skal være vores nye mor. Men fordi det føles rart.

Jeg kan allerede høre jer skrige, at mænd da også skal vise kvinder omsorg, og det er da helt rigtigt. Og vi har selvfølgelig ligestilling. Det ændrer bare ikke på, at det er helt enormt lækkert, når I viser os omsorg på den ene eller anden måde. Personligt elsker jeg, når kvinder vil lave mad til mig. Hvorfor? Jeg føler mig dybt værdsat. Og det får mig på ingen måde til at ringeagte den pågældende kvinde. Tværtimod. Jeg får lyst til at gengælde på et andet tidspunkt.

  1. BRING DET GODE HUMØR OG DIN MILDE, DEJLIGE LATTER

Vi elsker de ting, som I har, men som vi ikke selv har. Én af disse ting er en mild og feminin latter. Det går dybt i vores hjerter, når vi kan se, at I bliver fjantede og små-pige agtige (og nej ikke på DEN måde, selvom nogen mænd også synes om det). Jeg var en gang sammen med en pige, der på alle måder tiltalte mig. Hun var omsorgsfuld og sød, var i god form og var reel at høre på igennem længere perioder.

Til sidst havde hun dog virkelig svært ved at huske det gode humør. Der var det ene og det andet i vejen, og som tiden gik, kunne jeg mærke en spirende irritation hos mig selv. Specielt fordi årsagerne til hendes dårlige humør virkede særdeles flyvske i mit mandlige sind. Men samtidig var det også selvsamme pige hvis feminine og blide latter, jeg husker, som ”var det i går”. Fordi det var så blødt og feminint, ramte det mig dybt og gav mig en mærkelig følelse af, hvad der kun kan betegnes som lykke og dejlige sommerfugle i maven.

Hvis du kan finde det frem i dig selv og kultivere det i din mands nærvær, har du gjort både dig selv og din mand en tjeneste. Vi kan ikke få nok af det.

  1. FIND DET BEDSTE I OS – OG ROS OS FOR DET

At kvinder på et tidspunkt i en romantisk relation med en mand vil forsøge at lave noget om på ham, tager undertegnede efterhånden som en ret elementær selvfølge. Det er ikke nødvendigvis noget negativt, men al den nudging og de slet skjulte antydninger kan med fordel suppleres med lidt strategisk ordineret bekræftelse og ros.

Vi ved jo godt, at der er andre mænd, som er højere, stærkere, smukkere og rigere. Men der er jo også nogle få ting, som hver enkel mand virkelig gør godt. Vil du ikke nok, please, en gang i mellem fortælle os, hvad det er, vi gør rigtig godt?

Hvis du tror, at det kun er kvinder, der sammenligner sig med andre (blogger)kvinder, så tager du fejl. Dybest set vil vi gerne være den bedste for dig, så hjælp os lidt på vej mod at føle os specielle i dit liv ved at rose os for de få ting, som vi gør rigtig godt og bedre end gennemsnittet.

Strategisk anerkendelse ordineret med kirurgisk præcision er mandehjernens svar på røde roser. Vi bliver nogenlunde lige så glade som dig, når du modtager en buket røde roser fra Interflora.

  1. ACCEPTER, AT VORES SVAR KAN VÆRE I OVERSKRIFTER

Hvad synes du om den her kjole? De her bukser, de her badesandaler? Faktisk synes vi ofte, de er nydelige, men vi kan ikke komme det nærmere end det. I disse situationer er det vigtigt, at du holder tungen lige i munden og husker, at vores analytiske evner ikke rækker længere end til en kort kommentar i overskrifter. ”Den er flot”, ”din røv ser godt ud”, ”det er lækkert”, ”det er klamt” er alle udtryk for et analytisk højdepunkt i vores tankerække om din nye beklædningsgenstand.

Det bedste, du kan gøre, er at takke for vores indspark og eventuelt konferere med et andet hunkønsvæsen, der evner at bidrage med noget reel og brugbart feedback. Du er lækker (nok), som du er, og det er også sjovt, at du joker med at købe bloggerbukser, selvom du faktisk godt kan lide dem.

  1. GIV TILLID OG FRIHED (OG FÅ NÆRHED OG KÆRLIGHED TIL GENGÆLD)

Giv slip på din tilbøjelighed til at kontrollere og udspørge ham om, hvad han har lavet og hvorfor. Bare giv slip. Siger jeg nu, at du skal tolerere, at han flirter med andre kvinder? Nej…

Men hvis ikke du stoler på ham, så slip af med ham eller forstå kilden til hans behov for bekræftelse andre steder. Måske du har glemt at rose og værdsætte din mand i dag? Måske er han bare et dumt playersvin, der alligevel værdsætter lidt tryghed og bekvemmelighed på din bekostning.

Well, tough luck. Hvis sidstnævnte er tilfældet (og det ved du inderst inde godt, om det er), så spark ham ud, først som sidst. Det gør ikke mindre ondt, hvis man venter. Det gør faktisk mere ondt. Specielt hvis man bliver gift og får børn, fordi man luller sig selv i søvn ved trygheden og komfortzonens alter. DON’T DO IT.

Hvis ovenstående ikke er tilfældet, må du se indad først og spørge dig selv og ham, hvad hans adfærd går ud på. Sandsynligheden for at det kan løses er høj, hvis både du og han er ærlige overfor hverandre og sig selv. Hvad er det konkret, han mangler? Hvad mangler du? Kan der laves et ’kompromis’, så alle kan føle sig glade og tilfredse? Prøv at være så ærlig overfor dig selv, som det overhovedet er muligt. Og så udramatisk, som du nu kan formå at være.

  1. FORTÆL, NÅR DU HAR BRUG FOR FRIRUM TIL UBØNHØRLIG BROK, SÅ VI IKKE TÆNKER I LØSNINGER

Når du fortæller os om et problem i dit liv og i samme forbindelse begynder at brokke og beklage dig om benævnte problem, så sker der med det samme dét at vores logiske mandehjerner forsøger at finde en løsning på dit problem.

M.a.o. begynder vi med det samme at tænke over, hvaddu skal sige til din urimelige chef, eller hvordandu skal håndtere Bitten fra dit arbejde, der har en forfærdelig latter og som nægter at eksekvere på din idé til en nyskabende SoMe kampagne.

Hvis (når) du mest har brug for at brokke dig og få luft, så udtryk det gerne med ord, således at vi ikke forsøger at opfylde et behov (for en løsning), som du ikke (umiddelbart) har. ”Jeg har brug for at brokke mig lidt og komme af med nogle frustrationer,” er en udmærket advarsel, som vi kan forstå og håndtere.

Husk også, at vi jo ikke har gjort noget galt, og at en naturlig reaktion fra en overskudsagtig person er at se det fra den positive side, og måske endda fra din chefs eller Bittens perspektiv.

 

*luk! 

Næste indlæg

Kort lunte-typen.