Københavnerbemærkninger

10 ting om kvinder – fra en, der ikke selv er det

Måske kræver det ikke nærmere introduktion, måske gør det. Jeg mødte Kasper i november måned til min Panikfest, hvor jeg både var meget fuld, meget glad og meget irriterende. Netop på grund af sidstnævnte kan det derfor godt undre mig, at vi endte med at snakkes (eller nok nærmere ‘snappes’) ved efterfølgende. Men det var nok meget godt, at det endte sådan, for forleden skriblede han – på helt eget initiativ – 10 punkter ned, som han undrer sig over ved kvinder. Når jeg vælger at sende dem videre herinde, er det fordi, jeg selv er en sucker for alt, der har noget med ‘det tænker mænd’ at gøre, og så synes jeg, at det hele rummer en underfundig forkærlighed for vores køn. Og det kan jeg ret godt lide. Jeg kan desværre ikke give ham svar på specielt mange af punkterne, men hvis I har lyst til at byde ind, er I selvsagt mere end velkomne.

1. Hvad er ?sød? beklædning?
Ofte hører jeg tøj beskrevet som sødt. Et par søde sko, en sød kjole, søde ørenringe. For mig er ordet forbeholdt babyer, hunde, og i en snæver vending kan jeg også finde billeder af en sød kattekilling. Uanset hvor babyblå en top på tilbud er, vil den aldrig kunne få mig til at pludre, som min niece kan.

2. Hvorfor rakker kvinder ned på hinanden?
Punktet her er båret af den seneste tids feministdebat, som jeg enten har meldt mig ud af for længst eller aldrig har været en del af. Jeg bliver træt, når jeg ser kvinder skændes om, hvem og hvad feminister er. Som udenforstående burde feminisme vel kunne rumme alle kvinder (og mænd), men det er tilsyneladende ikke tilfældet.

3. Ordet feminisme.
Jeg tror dog, at jeg har en løsning. Feminisme skal rebrandes. Ordet feminisme lugter lidt mere af verdensherredømme end lighed mellem kønne. Kan man ikke fravriste universiteterne deres patent på humanisme? For det er vel egentlig det, feminisme handler om. At vi alle er mennesker uanset køn.

4. Hvorfor fortæller kvinder ikke flere jokes?
Jeg ved, at kvinder kan være sjove. Jeg har flere veninder, der kan få mig til at grine. Det virker dog alligevel til, at de fleste er lidt tilbageholdne, når det kommer til at være sjov. I hvert fald i forhold til mænd. Det er lidt en skam, for der er ikke noget mere fantastisk end at grine. Bekendtskaber kommer af alvorlige samtaler. Venskab kommer gennem grin.

5. Hvorfor er sushi altid et event?
Det er omkring 3 år siden, at jeg smagte rå fisk for første gang. Det smager ganske udmærket. Det gør en bøf også. Det samme gælder spaghetti bolognese. Sushi er slet ikke så eksotisk, at det skal fejres med hvidvin og veninder, hver gang plastiklåget løftes fra den bakke, som tusinde af ligesindede unge i Århus også henter fredag aften.

6. Hvorfor er kvinder passive på tinder?
Det er såmænd ikke min klagesang over mangel på aktivitet på sociale datingapps. Jeg har bare observeret en generel mangel på engagement fra den kvindelige side (grundet min seksuelle præference har jeg ikke så megen erfaring med den mandelig del af appen). Der er en tendens til, at kvinder lægger et enkelt billede på deres profil, og så linker de ellers til deres instagram, hvor man kan følge dem, hvis man vil se flere billeder. Det holder ikke.
Nu kan jeg ikke tale for resten af mit køn, men jeg forsøger at få det bedste ud af de 6 billeder og 500 tegns tekst, som man har til rådighed.

7. Hvorfor går kvinder ikke op i sport?
Nogle af de absolut største oplevelser, jeg har haft, har været i forbindelse med sport. Jeg stod på stadion, da FC Midtjylland vandt mesterskabet i 2015. Jeg stod også med tårer i øjnene, da jeg så Cincinnati Bengals løbe ind på Wembley i efteråret 2016. Sport er pisse dumt, men det er noget dumt som mænd er sammen om. Vi snakker sammen om sport, vi drikker øl sammen, når vi ser sport, og vi lider sammen, når vi er på stadion og taber.
Hvornår har du sidst set en kvinde råbe af glæde? Det gør mænd hver eneste uge.

8. Hvorfor drikker kvinder ikke andet end frozen strawberry daiquires?
Det er en forfærdelig drink. Det er den eneste drink, der kan give dig hovedpinde mens du drikker den. Desuden er den fedtet og klistret, og så tager den en krig at lave. Der findes cirka en milliard andre ting, I kan vælge fra menuen. Udvid jeres horisont eller spørg bartenderen, hvad han vil anbefale. Det er det, han er der for.

9. Indretning.
Det her er mere en mig-ting, end det er en kvindeting. Jeg fatter ikke indretning, og jeg er imponeret over, hvordan kvinder tilsyneladende bare er gode til det. Jeg kan ignorere en hvid væg og leve lykkeligt, indtil jeg bliver påpeget, at den ser frygtelig tom ud. Ofte er det en kvinde, der gør det.

10. Hvordan kvinder åbner et dansegulv.
Jeg tror, at kvinder er grunden til at DJ?s i hele verden ikke spiller for tomme dansegulve. I de 6 år jeg lovligt har kunne gå på de danske diskoteker, har jeg aldrig set mænd stå som de første foran mixerpulten. Der står altid en gruppe mere eller mindre berusede kvinder og tripper rundt på høje hæle. Det er ikke altid lige yndefuldt, men det er modigt og fantastisk. Tak for det.

27 kommentarer

 • Benedikte

  Haha, toeren minder mig om dette indlæg fra en anden mand, der undrer sig: http://mydailyspace.dk/2016/09/jeppe-undres-hvorfor-slutshamer-kvinder-hinanden/ 🙂 Er så enig!

  Ift. den med at være passiv på Tinder, er svaret: Fordi der er så mange mænd, der swiper ja til alle. Har flere veninder, der får matches med mænd, der slet ikke er interesserede — de aner nemlig ikke, hvem de har kørt ud til højre (alle. Svaret er alle. Også dem, de bagefter vil ignorere eller afvise igen).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Sjovt! Den skal jeg lige læse. Det er også SÅ ubegribeligt og dumt. 🙁
   Really? Det er også bare… dumt…. vidste, det var godt, at jeg droppede Tinder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Pft. Hvad er det for nogle kvindefolk han kender?
  D. 6. februar, tidlig morgen, stod min kæreste og jeg og holdt krampagtigt fast om hinanden, da New England Patriots vendte det største nederlag til sejr i Super Bowl.
  Jeg råber højere end ham, sukker højere end ham og jubler højere end ham, når mit hold er på skærmen.
  Det samme gælder landsholdshåndbold. Jeg kan ikke sidde i sofaen af bare spænding og står og hopper, så andre griner.
  Jeg kan reglerne i tennis bedre end min kæreste. Og fordi vi har været kærester i over 8 år nu, kan jeg være med til at analysere på fodboldkampe og ved præcis, hvorfor det er Sanchez og ikke Giroud som vi helst vil have – for sådan er det nemlig også. Arsenal er ‘vi’ for mig nu. 🙂
  Desuden er min yndlingsdrink en Tom Collins.
  Og til at skide jante det sidste stykke og pudse min egen glorie, kan jeg fortælle at der engang er en fyr, som har sagt til mig, at han synes jeg burde være forfatter på en sitcom, ‘for jeg var så sjov’.
  Så han må ud og møde nogle flere damer, så han kan få lidt perspektiv på hans observationer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeg tror, at det er det bedste – eller værste, du bestemmer – samlet på et sted. 😉
   I forhold til sportsdelen lyder du/Arsenal også som den meget inkarnerede type, og jeg vil vove den påstand, at der er langt imellem jer. I min venindeflok (ok, den er også lille) er der kun én, der har det der forhold til sport, som du beskriver.
   Nu synes jeg, at du skal skyde jante endnu-fucking-længere og bliv forfatter på den sitcom. Det kunne være stort – og jeg vil gerne se den, medmindre den kommer til at handle om sport. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan man stadig få jordbærdrinks? Troede at (både mænd og) kvinder var færdige med den slags.

  Var det i øvrigt ikke sådan, at en mand engang beviste sin maskulinitet ved ta blive set med en lyserød drink? Jeg har i hvert fald set mange mænd tylle mange daiquiries

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det kan du tro, at man kan! 😀 i hvert fald før klokken 23 langs Åen i Aarhus.
   Om det er en manddomsprøve, skal jeg ikke kunne sige, men det kræver da sikkert et vist mod at bestille noget pastelfarvet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg kommer tit på et (Gudsbenået) stadion på den Københavnske vestegn, og jeg elsker det! Men her bliver jeg tit mødt med:
  1) Undren over at jeg kender off-side reglen.
  2) Ret dumme jokes om kvinder og sport. Og om kvinder generelt.
  3) At der bliver talt om og diskuteret hvor mange eller hvor få fadøl, jeg har lyst til at kværne.

  Det er nogle gange medvirkende til, at jeg bliver sådan lidt lang i ansigtet, og jeg tror, at det også har betydning for, at nogle kvinder ikke gider at gå så meget op i sport.
  Det er i hvert fald derfor jeg aldrig kan hive mine veninder med på stadion. De gider simpelthen ikke at stå på mål for de fordomme, de bliver mødt med derude. Og det samme er gældende, når der er sport i fjernsynet og de bliver inviteret med til Champions League-aften eller lignende.
  Men vi findes altså! 😉 Kvinder der elsker sport!

  Og i forhold til kvinder, der har travlt med at være tarvelige overfor hinanden, er jeg helt enig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Så er det altså, fordi du står med de forkerte fans, Julie! De Hvii’ ville aldrig finde på at sige sådan nogle komplet latterlige ting. 😉 Seriøst, jeg tror, at de siger det, fordi de ikke aner, hvad de ellers skal sige eller reagere. Ikke, at det legitimerer noget, for det er jo herre dumt. Måske det ville blive bedre, hvis de blev vant til at se kvinder i hobevis på stadion. Det er jo faktisk ret underholdende.
   Til det sidste: JA! Derfor en høj fem i din retning – bare fordi.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha, jeg kommer ikke til at stille mig med andre fans – nogensinde
   Tror du har helt ret! Det er også meget sjældent det er mændene, der siger noget åndssvagt, jeg bliver lidt trætte af. Det er mere det, at der hersker en kultur, hvor det, åbenbart, er legitimt at fyre en tand for mange dum-smarte kommentarer af. Men heldigvis er det ved at ændre sig
   Og en høj femmer lige tilbage til dig! Og tusinde tak for din blog, og det du deler herinde, i øvrigt ✋️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hahahaha, er Vestegnsbold egentlig sådan noget Brøndby-halløj? For så burde du SERIØST overveje det! 😀
   Velbekomme, du. Og endnu mere tak til dig. Hvis du og andre ligesindede ikke var her, kunne jeg jo aldrig gøre det. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har svært ved at relatere til andet end det med sport.. og måske kan jeg egentlig godt li’ indretning. Resten siger mig ingenting – særligt ikke den med dansegulvet og klistrede drinks. Tror aldrig jeg har gjort andet end at slingre over et dansegulv, for at nå i baren efter verdens største fadøl.

  – Kit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Så har du jo en hel uudforsket verden til gode!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Bliver lige stolt af mig selv og mit køn grundet punkt 10
  Og sushi er et event, fordi det er lækkert. Pandekager eller pizza i selskab med andre er også et event!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det tænker jeg også, at du har god grund til at være. Jeg er i hvert fald. 😉
   Well. Måske vi bare intuitivt har en tendens til at hive kameraerne frem, når der kommer mad på bordet. Menuen underordnet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg kender ingen kvinder over alderen 13, der kan lide strawberry daiquieres! Han havde lydt langt mere troværdig hvade han skrevet fx en G&T, det drikker alle kvinder da ofte! Eller en caprihina! Han er vist i byen med de forkerte (eller alt for unge) kvinder 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Jeg er glad for, at det ikke blev nødvendigt for mig selv at påpege det faktum for ham. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

   Ahaha, ja. De der frosne jordbærsataner var da mest noget der blev drukket på daisy i gymnasietiden Jeg er klart på GT, mojito, Dark ‘n’ stormy holdet Og det er de fleste jeg kender.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Kasper er også fra Herning, cut him some slack! 😀
   Dark’n’Stormy har jeg ikke prøvet før, men den er helt sikkert først på listen, næste gang jeg er desperat i en bar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Enig!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • #4:

  Jeg oplever faktisk, at nogle mænd nærmest bliver kastrerede af at møde sjove kvinder. Det er min erfaring, at RIGTIG mange mænd opfatter humor som noget, mænd har patent på.

  (Det er simpelthen så svært at skrive uden at lyde sur, så … haha?)

  Ps: Jeg elsker konceptet mænd. Det ville jeg bare gerne lige tilføje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha(!!) – jeg er meget tilbøjelig til at give dig ret. Af en eller anden grund bliver eksplicit humor ofte forbundet med mænd.
   PS. Godt. Det gør mig glad. Jeg synes også, at det er et af de bedste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Jeg er helt forvirret og ved ikke, hvorfor jeg ikke fatter det trods genlæsning af din intro: hvem stiller spørgsmålene, og hvem svarer? Svarer snap-vennen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Oh no! Snapvennen stiller spørgsmålene og uddyber ved hver punkt. Se den tykke skrift som en overskrift til punktet, som bliver forklaret i nedenstående. Opsummeret: Han har skrevet det hele. Jeg har kun skrevet introen. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Det giver altsammen mening nu, tak! Haha og jeg var åbenbart så ivrig, at min kommentar fløj under en anden. Tak for hurtigt svar og fantastisk fed blog <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   GODT! Det er dæleme det vigtigste. Og frickin’ 1000 tak til dig – det er det bedste, jeg overhovedet kan høre!
   PS. Jeg har superpowers, så navnefadæsen er fikset. :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  8. Not right – mojito er favoritten her. 😉 ….Og jeg er kvinde. 😛 hvert fald sidst jeg tjekkede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hæ, jeg er personligt heller ikke kæmpefan af jordbærsagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Københavnerbemærkninger