Horeunger #?? (Men primært faktisk bare en masse spørgsmål)

JEG-inflation.

For nogle dage siden fandt jeg ud af, at mit teenagehjem er blevet sat til salg. For 42. gang på få år. Jeg véd ikke, hvorfor det er vigtigt, men det tror jeg, det er. 

Jeg har tænkt meget på det. Så har jeg tænkt meget på min far. Ikke fordi han på nogen måde gør sig relevant for mig, men fordi han var for det hus, hvad han var for resten af familien: En fucking pestilens.

Tror du, huset er forbandet? spørger min lillesøster mig. Driver det gode familier til vanvid? Steder ødelægger ikke mennesker. Mennesker ødelægger mennesker, siger jeg. Jeg messer det for mig selv i flere dage. Mennesker ødelægger mennesker. 

Så går jeg i gang med at skrive en novelle i telegramform til min søster. Hun hjælper lidt.

Om huset, der blev bygget af en mand, der bare gerne ville være alene og ikke blev det, før det var for sent

Han troede, at et stort hus kunne ødelægge hans problemer. Skabe distance. Men han tog fejl. Han byggede huset og et værelse til sig selv. Der var nøgler, så han kunne låse sig inde og andre ude. Han havde bare ikke tænkt over, at larmen stadig var der.

Uroen, deres støj, deres skidt, deres rod. De var der stadig, lige ved siden af. Han skulle længere væk, tænkte han.

Men først skulle han spise osterejer. Faktisk var osterejerne blevet lidt af et problem i sig selv, for de gjorde det sværere for ham at komme væk. Væk fra problemerne.

Var han blevet tyk, ham manden? Var han smeltet fast? Til sofaen, foran fjernsynet?
Ja, det var han.

Min mor griner, da jeg læser det højt for hende. “Den skal du skrive til ende,” konkluderer hun.

For tiden har jeg kun lyst til at skrive. Jeg vil skrive haiku-digte og sentimentale kærlighedserklæringer til dem, jeg så gerne vil have i mit liv. Folk synes bare, det er lidt underligt – eller at jeg er underlig – når jeg uopfordret giver mig i kast med den slags, så jeg lader være. Mit hjerte bobler og banker.

Hvordan kan jeg leve af at skrive?” udbryder jeg desperat (dagens dummeste spørgsmål, bliv journalist). Så jeg tager til Aarhus for at gå i skole. Jeg erfarer, at mine yngre medstuderende er i parforhold, bliver gravide og tænker i boliglån. Det rører mig ikke det mindste, for jeg har aldrig nogensinde tænkt, at jeg fortjener den slags konformitet.

Måske rører det mig en smule. Hvad adskiller mig fra jer? tænker jeg. I det hele taget tænker jeg meget, eller faktisk tænker jeg mest på de store tænkere.  (Gen)læser Løgstrup og Kierkegaard, og jeg får lyst til at sige til alle, at de skal brænde samtlige selvhjælpsbøger og investere i filosoffers værker, for jeg tror virkelig på, at vi bliver bedre af det, og at det måske smitter af på verden.

Jeg ønsker virkelig for verden, at den bliver bedre (kontroversielt), så jeg reducerer mig selv til en filosof-namedropper, der ikke mener eller føler en skid selv, men bare snakker om spontane livsytringer og andet, der giver verden ligeså lange løg som den nyeste vegetarkampagne. 

Som om det ikke skulle være nok, tænker jeg fandme også på, om jeg skal tage shimmer på kindbenene, om min mascara er ringe, eller om jeg bare er det, og hvorfor min røv ser så gigantisk ud (det gør den, fordi det er den). 

Jeg bliver så træt af efteråret.

14 kommentarer

 • Rebekka

  Du skriver godt!!
  Knus R

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du skriver så rent og fint og rørende. Og ærligt og humoristisk og med så sindssygt meget coolness (bæ-ord, men jeg mangler bedre) oveni.
  Udgiv de noveller. Jeg køber dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg tror slet ikke, du er klar over, at den slags tilkendegivelser er altafgørende for, at jeg har lyst til at blive ved med at skrive. I min verden er det, du gør, netop fint og rørende. Så tusind tak for det, Stine. Jeg kigger på de noveller, og du får et gratis eksemplar, den dag det bliver til virkelighed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Du havde mig helt inde under huden til den sidste linje.
  Jeg fucking elsker efterår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Men, men ……………. hvorfor?
   Ps. Har du sendt mig en mail?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Efterår er det bedste, mest tryggeste i hele verden. PS, yes I have

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Hvor syvlan er den landet? Giv mig et øjeblik!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Løgstrup <3 Ham satte vi i en hjerte-glimmer ramme fra 90'erne og havde på katederet, på gymnasiet. Vores filosofi lærer elskede den mand, og videregav alt hans viden på fineste vis. At jeg også var stor fan af epikur, blev vi så aldrig enige om – men to kloge mænd, er de altså, i min bog, selvom de ikke er enige om alt.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Han fortjener fandme heller intet mindre end en hjerte-glimmerramme på en piedestal. Man kan sige mange ting om ham, men han har altså skrevet nogle fornuftige ting. 🙂
   Og epikur (som lidt lyder som noget, der ikke er et navn) .. Well – han er jo lidt af den gamle skole – det kan jeg vist godt sige uden at fornærme nogen – hvorfor lige ham?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Ps. Véd godt, jeg har kommenteret din mailadresse før, men … den er altså stadig god.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nydelsesfilosofien han beskriver, rammer lige i mit livsnyderhjerte på en meget fin og enkel måde, en reminder om, der er en chance for at få det bedste ud af det – er beskrevet ret plain og ligetil her: https://www.google.dk/amp/s/procesfilosofi.dk/2014/04/28/om-epikurs-filosofi/amp/

   Og ja, hjerteramme, for realz, det er cred’ på høj plan.

   Ps. Og tak – den er ligedele kikset og nostalgi :-* 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Seriøst, elsker alt du skriver!!! Virkelig langt imellem en god, humoristisk og ærlig blog. Så tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Fuck, en awesome kommentar og tilkendegivelse, Laura. Tusind tak til dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Horeunger #?? (Men primært faktisk bare en masse spørgsmål)