Test: Hvilken bloggertype er du?

Mens jeg venter på, at ovnen bliver varm


Jeg har fundet ud af, at min venstre hjernehalvdel ikke fungerer specielt godt, når den er omringet af kaos. Men nu er flyttekasserne efterhånden havnet i papcontaineren, mit tøj er smidt på plads i kommoderne, og jeg har fundet en stikdåseløsning, som ikke involverer et ledningehelvede til elkedel, mikroovn og Nespressomaskine ude i køkkenet. Så kan jeg bare håbe på, at mine ord så langsomt begynder at vende tilbage. Ikke kun fordi det har været ret hårdt at have så travlt, at alle mine tanker forsvandt, men nok også fordi Femina bliver ret trætte af en journalistpraktikant, som ikke lige er i stødet til at skrive.

Siden fredag har jeg haft lejligheden for mig selv, og jeg er her også alene de næste par dage, mens Nadia – min veninde fra 1. semester, som jeg skal bo sammen med – er i Holstebro for at hjælpe sin journalistkæreste med at pakke ud. (Det er sådan en meget klassisk indavlssituation blandt journalister. Journalister er sammen med journalister, og sandsynligheden for at jeg også ender med en journalist er tæt på 100. Jeg har hørt, at det er det samme for læger.)

Det har passet mig ret udmærket, for jeg har fået frit slag ude i køkkenet, som ved min ankomst stod ganske ryddet og med tomme hylder, kun klar til at blive overtaget af mig og mine ting. Nadia spiser nemlig som en fugl i 0. klasse (dvs. meget lidt, og det er for det meste A38 1,5 % og Kelloggs Cornflakes) så det passede os begge fremragende, at køkkenet blev en udvidet del af mit værelse.

Så nu bruger jeg dagene på at få følelsen af, at lejligheden også er mit hjem, og at København er min by. Projektet går nogenlunde, men jeg bliver lidt modarbejdet af enkeltelementer, som især udfordrer min tålmodighed, personlige hygiejne og nervøse mave. Ovnen i køkkenet er sådan en lydløs sag, som ikke viser tegn på aktivitet, når den er tændt. Det er ikke et udtryk for den nyeste pyrolytiske termoteknologi. Det er snarere en konklusion på, at den er 17 år gammel og endnu ikke kender varmluftens ædle kunst, men stadig bryster sig af sine stilfærdige varmelegemer, som gerne vil tilberede ens mad, hvis bare man kan vente længe nok på det.

Der er intet bad i lejligheden (heller ikke i kælderen), og jeg lugter efterhånden lidt fordærvet, hvilket er en anden ting, jeg nok lige skal have løst inden min første arbejdsdag. Min sidste anke må være toilettet, som ikke kan klare modstanden af selv det mest beskedne læs, hvilket jeg nogenlunde kan håndtere, mens jeg har lejligheden for mig selv. Men når min udlejer kommer tilbage, forudser jeg, at mine tarme får et seriøst problem.

Og hvis man ser bort fra ovenstående, så er alt faktisk godt, og det er i hvert fald meget bedre, end jeg kunne have håbet på. I går faldt jeg i snak med mine nye underboer, et par i 40’erne, og det endte med, at vi brugte et par timer på mit nye køkkengulv (som ret beset ikke er et gulv, for det er blevet rykket op) mens vi fjernede søm fra brædderne og snakkede om Gud, Frederiksberg og behandling af spiseforstyrrede. Da vi var færdige, gav kvinden mig et langt kram, kiggede mig i øjnene og sagde: “Tak for din fortælling.”

Det var dybest set lidt paradoksalt, for i virkeligheden var det jo mig, som skulle takke for hjælp, værktøj og arbejdskraft. Lige nu synes jeg egentlig også, at de fortjener et tak for at lade mig finde ud af, at mine ord langt om længe er kommet tilbage. Og det er ret rart.

24 kommentarer

 • Cathrine

  Du må sige til, hvis du får brug for noget – også bad! Jeg har allerede nu flere badeveninder (altså veninder, som kommer hjem til mig for at låne bad, fordi de ikke selv har et) og du er også mere end velkommen. Held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Cathrine, jeg kan virkelig godt lide dig! Hvor er det stort at tilbyde varmt vand til en fremmed. Men jeg tror bare, at jeg ville ende med at føle mig håbløst nasseragtig, hvis jeg takkede ja til det. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg håber du er landet godt! Jeg glæder mig til at høre om din første dag på Aller. Og jeg misunder din evne til at bo uden bad, jeg selv er ret afhængig af et bad som det første når jeg vågner

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   TAK. Det er jeg helt bestemt. ❤ Haha, jeg ved ikke, om det er værd at misunde – det er kun mit hoved, som ikke savner det der bad, men resten af min krop trænger altså ret meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie M

  Et lille badetip, hvis du er medlem at Fitness World (og det er vist næsten obligatorisk for Københavnerpiger, mon ikke kortet kommer sammen med dit nye sygesikringsbevis) så har du gratis adgang til Frederiksberg svømmehal. Så det kunne være en mulighed for et bad hvis du bor i nærheden 🙂 de har i øvrigt en ret lækker luksusafdeling, men det er desværre ikke gratis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Hahahaha, i like you, you are funniii. Altså, jeg er faktisk nærmest nabo til svømmehallen (og Fitness World) så ideen er jo god og oplagt. Nadia gør det samme. Jeg har det bare lidt stramt med at betale 300 kroner til et sted, jeg har totalt angst for at nærme mig. Svømmehallen er derimod meget tiltalende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   For tre uger siden fandt jeg ud af at man ikke har gratis adgang til svømmeren længere. Bare lige så du ikke får dine forventninger alt for højt op.. Det kan selvfølgelig være lavet om igen, men jeg tvivler.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Ærgerligt move, FW! Tak, fordi du siger det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Det er måske en mærkelig kommentar at lægge, men sig til, hvis du mangler en ven i København! Er også journalist, Potterhead og halvkikset (på en absolut charmerende måde, du ved). Var også i praktik på et “dameblad”. Det må være nok kontaktannonce for nu …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er på ingen måde mærkeligt! Tværtimod er det et vanvittigt fint og generøst tilbud, og du sælger dig selv ret godt! Send mig eventuelt lige en mail, privatbesked or something, så kigger vi på kaffe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gode naboer er pisserart. Min favorit i opgangen er John på 85, altid med en duft af pibetobak, iført lærredsnet og tweedjakke, og ledsaget af en insisteren på at åbne døren for mig hver dag, når han pligtskyldigt står på dørtrinnet på faste timeslæt og får en ryger <3

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Nu har jeg fulgt med et par måneder og tænkte, det var tid til en kommentar 🙂 Jeg er selv journalist og testede et par DMJX-fyre af, men er nu på fjerde år kæreste med en ingeniør 🙂 det med at date en, der laver noget helt andet, kan bestemt også anbefales. Held og lykke med praktikken – det bliver helt sikkert sjovt og spændende, og Femina er heldige at få en praktikant, der virker så dygtig og velskrivende som dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Fornuftig tanke!
   Åh jo, det er jeg slet ikke i tvivl om. Min begrænsede datinghistorik vidner også om, at jeg aldrig nogensinde har satset på journalister. Min plan er at finde en sød politibetjent, og det er en plan, som jeg snart igangsætter i praksis.
   Mange, mange tak for det, Mette. Jeg må indrømme, at jeg føler mig som den heldigste 😉 GO’ SØNDAG!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av, hvor har jeg savnet dine ord – og hvor var det rart at blive mindet om hvorfor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Cecilie, du skriver altid sådan nogle ting, der prikker lidt til mine tårekanaler!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Wow lyder som en vild boligsituation, godt lejligheden er en smuk en af slagsen. Indavlssituationen gælder btw også for statskundskabere haha. Det er skønt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Haha, jeg har været vant til bad i kælderen, så omvæltningen er jo ikke gigantisk. Og badet skal nok komme.
   Hvor er det fedt. Gud forbyde, man skulle prøve noget andet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cool med naboer hvor man skipper small talken og går direkte til det der betyder noget. Velkommen til København søde Karoline!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Helt enig. Og så bliver jeg åbenbart også usædvanligt snakkesalig efter et døgn i mit eget selskab. Tuuuuusind tak skal du have, du søde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu er jeg typen, der ganske lyksaligt aldrig har boet i København, så der er nok så meget jeg ikke forstår. Men hvordan pokker kan der ikke være bad i lejligheden, og hvad gør du så??
  Bortset fra det – stort tillykke med lejligheden og de genfundne ord. Det er virkelig et spændende kapitel! 🙂

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det er faktisk ikke så unormalt i gamle bylejligheder – heller ikke i Aarhus. Jeg går ud fra, at det er, fordi den blev bygget i en tid, hvor der ikke var råd til den slags luksus. Heldigvis er lejligheden gudesmuk og hyggelig, og så må jeg finde en løsning på bad-problematikken løbende. Jeg ved, at jeg kan bade på Aller, når jeg starter der. 😉 Og tusind tak! Det kan kun blive godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Oh gud din beskrivelse af lejligheden sender mig tilbage til min tid i København. Intet virkede optimalt i min lejlighed og ovnen var også sådan en gammel sag, der tog ca. 300 år om at tilberede en lasagne. Ikke det bedste for en med mindre tålmodighed end en to-årig haha. Så er jeg nu meget glad for min lille kollegielejlighed i Århus, hvor badeværelset godt nok ligner opkast, men i det mindste sidder alle dørhåndtag fast, alt bliver ikke vådt når man går i bad og ovnen virker helt upåklageligt
  Rigtigt meget held og lykke med din tid og praktik i København!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvidkaffe

   Det lyder som lykkelige minder – og en lasagnefattig tid! Jeg håber, at du har taget revanche på madlavningen efterfølgende. I fredags havde jeg købt kartofler, og jeg glædede mig til ovnpommes, men efter 10 minutter var de ikke så meget som lunkne, så jeg stak ned på sidegaden og købte kebab i stedet. Det bliver dyrt, det her.
   Og tusind tak skal du ha’!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test: Hvilken bloggertype er du?